FacebookПідписатися на RSS

Всесвітній день вишиванки

20 травня 2021 року КЗ «ДНЗ № 265» м. Харкова відзначив Всесвітній день вишиванки

Вишиванка – це наша національна гордість. Ще з сивої давнини відомо, що вишита сорочка є символом здоров’я та краси, оберегом щасливої долі та родової пам’яті. За традицією вишита сорочка передавалася з покоління в покоління, з роду в рід як родинна реліквія. Цей український оберіг пройшов крізь віки й нині символізує чистоту почуттів, глибину безмежної любові до Батьківщини.

Весь садочок замайорів різнобарвними візерунками української вишивки, яка стала дрес-кодом сьогоднішнього дня. Дошкільнята ознайомилися з історією вишиванки, з різними техніками її вишивки, розглянули український одяг. Святкування Дня вишиванки продовжили на дворі: діти водили хороводи, грали в народні ігри, співали українські пісні про вишиванку. У цей день панував піднесений настрій, всі милувалися барвистими візерунками вишиванок.

Нехай цей День вишиванки зітре кордони й об’єднає українців по всьому світу. Українська вишиванка – це національна святиня! Саме вишиванка символізує і несе в собі духовне багатство, високу мудрість і традиційний зв’язок багатьох поколінь. Тож, носімо вишиванки на долю й щастя – це наш оберіг!

Вишиванка єднає українців!

День вишиванки ЗДО № 265 Харків

Кiлькiсть переглядiв: 138

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.