FacebookПідписатися на RSS

З днем СВЯТОГО МИКОЛАЯ!!


«Попроси Миколу, і він скаже: Спасу»— Приказка

19 грудня парафіяни православної церкви відзначають День святого Миколая — покровителя всіх мандрівників і дітей. Свято вважається одним із найбільш шанованих у православному світі.

З історії відомо, що Святитель Миколай жив приблизно в III-IV століттях. У народі його прозвали Миколою Угодником, оскільки він прославився як угодник Божий. Християни вважають, що в День святого Миколая досі відбуваються чудеса.

«Хвали зиму після Миколиного дня»— Приказка

Микола Угодник творив добрі справи за життя, керуючись своєю сильною вірою в Бога. Помер Святитель Миколай в середині IV століття. Його мощі збереглися нетлінними, вони зцілили тисячі людей. Зараз мощі Миколи Угодника зберігаються в італійському місті Бар, куди були перенесені в 1087 році.

Здавна Микола Угодник вважався захисником всіх дітей. День святого МиколаяУ деяких слов'янських народах вірили і досі вірять, що напередодні Дня святого Миколая цей святий приносить усім слухняним дітям подарунки, а неслухняні повинні виправитися і чекати подарунки від Миколая наступного року. Вважається, що малюки знаходять подарунки вранці 19 грудня під подушкою.

«Немає для нас більшого поборника за Миколу»— Приказка

Кiлькiсть переглядiв: 218

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.