FacebookПідписатися на RSS

Свято Івана Купала

Сьогодні дитячий садок поринув у Свято Купала, що розпочався в ніч з 6 на 7 липня

Наші пращури святкували його ще до хрещення Русі, в часи язичництва, коли щиро вірили у сили природи. Після хрещення Русі князем Володимиром, сакральне значення язичницьких обрядів отримало легшу, ігрову форму та набуло забарвлення розважального молодіжного дійства.

У переддень свята Івана Купала хлопці та дівчата поринали у наповнену таємничими та магічними властивостями купальську ніч. За переказами, саме у цю ніч у лісі цвіте папороть. Багато сміливців відправлялися до лісу, щоб знайти її. Кому пощастить побачити цвіт папороті, той здобуде скарб. Однак, на шляху можуть зустрітися нечисті сили, які перешкоджатимуть шукачу щастя всілякими способами.

Молодь виконує численні купальські обряди. Дівчата збирають квіти та трави, плетуть із них вінки, вставляють запалені свічки та спускають на воду, намагаючись розгледіти у них свого нареченого. Хлопці розпалюють велике багаття, через яке перестрибують парами, тримаючись за руки, або поодинці. Хто через нього перескочить, не зачепивши полум’я, той буде щасливим.

У цей день починали купатися. Вогонь та вода у купальську ніч володіють силами магії та мають очищувальну дію для тіла та духу.

Педагоги закладу інсценізували купальські обряди та залучили до цього дійства родини своїх вихованців. А що з цього вийшло - дивіться у нашому відео

Переглянути відео можна ТУТ

Кiлькiсть переглядiв: 136

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.