FacebookПідписатися на RSS

Всесвітній день боротьби проти раку

Щорічно 4 лютого відзначається Всесвітній день боротьби проти раку, який було засновано у 2000 році на першому Всесвітньому саміті по боротьбі з онкологічними захворюваннями у Парижі. Підписана керівниками держав та провідних медичних центрів Паризька хартія боротьби з раком об'єднує науковців, лікарів - практиків, громадськість та державні органи задля перемоги над однією з найнебезпечніших патологій – раком.

Головною метою проведення Всесвітнього дня боротьби проти раку є: підвищення обізнаності про рак, як про одне із найпоширеніших захворювань сучасної цивілізації; привернення уваги суспільства до важливості запобігання, вчасного виявлення та лікування злоякісних новоутворень; формулювання завдань, що стоять перед світом у боротьбі зі злоякісними захворюваннями.

Рівний доступ до профілактики раку, діагностики, лікування та догляду може щодня рятувати життя. Підвищуючи громадську обізнаність у питаннях виявлення та лікування раку ми зменшуємо страхи, збільшуємо розуміння та мотивацію, розвіюємо міфи та неправильні уявлення, змінюємо поведінку та ставлення до хвороби. Пріоритетним у лікуванні є якість життя онкологічних хворих, тому стрімко розвиваються такі напрямки, як психологічна, фізична реабілітація, а також реконструктивні втручання.

Вчасна діагностика, яка досягається обізнаністю про рак та доступністю медичної допомоги, забезпечує позитивний клінічний результат у понад третині випадків.

/Files/images/novini/01_02_4N.png /Files/images/novini/01_02_24-5N.png /Files/images/novini/cancer_top5_2048.png/Files/images/novini/cancer_causes2016.png /Files/images/novini/fb_240521melanoma_1080_1080px_rgb_72dpi.png

Кiлькiсть переглядiв: 30

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.