FacebookПідписатися на RSS

Читання казок дітям підвищує рівень сприйняття слів — учені

Американські вчені провели дослідження та виявили, що навіть десять хвилин читання казок дитині щодня здатні суттєво підвищити рівень сприйняття дитиною слів.

Результати дослідження свідчать: діти, які слухають казки, ліпше розуміють слова та швидше їх запам’ятовують. Це допомагає у майбутньому досягати успіху у школі та у подальшому житті, повідомляють ЗМІ.
Дитячий психолог зі Стенфордського університету Анна Фернальд вважає, що до читання дітям книжок батьки повинні ставитися так само серйозно, як і до дитячого харчування. При цьому починати читати та говорити з дітьми ніколи не зарано, зазначає вона.
За словами психолога, книги поліпшують навички дитини, які, в свою чергу, допомагають дитині досягнути великого успіху в навчанні.
«Якщо ви хочете, щоб ваша дитина добре навчалася у школі — розмовляйте з нею. Ми беремо на себе відповідальність за дитину, зокрема й за її успішністьу дорослому житті», — сказала Анна Фернальд.
Серія досліджень за участю дітей показала, що існують значні відмінності в тому, наскільки швидко діти здатні обробляти слова. Читання казок дозволяє значно пришвидшити сприйняття дитиною почутої інформації.
Учені також розповіли, що діти, які швидко розуміють слова, переважну більшість слів чують саме вдома. Слова, які лунають з телебачення, є дуже одноманітними, тому не збагачують словниковий запас дитини.
Натомість книги, особливо казки та фантастика, надають дитині можливість фантазувати, розвивати свою уяву та творче мислення.

Кiлькiсть переглядiв: 227

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.