FacebookПідписатися на RSS

Реалізація проекту "Вчимося жити разом"

Усі чинні, затвердженні, рекомендовані або схвалені МОН України для використання в дошкільних навчальних закладах освітні програми визначають серед пріоритетних цілей і завдань дошкільної освіти реалізацію здібностей і потенціалів кожної особистості. Зазначена теза реалізується в програмних документах через формування різних компетентностей (інтелектуальних, соціальних, мовних, мовленнєвих та ін.), кожна з яких вказує на безперечну й головну умову їх існування — розвинене вміння жити разом з іншими людьми, навчитися розуміти себе та реалізовувати свої життєві прагнення серед інших.

За ініціативи Європейського Союзу (ЄС), Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні впроваджується проект "Вчимося жити разом", в рамках якого працює і наш ДНЗ. Він реалізовуватиметься у двох напрямах — формування у вихованців життєвих навичок, що сприятимуть позитивній адаптації, та надання дітям психологічної допомоги і підтримкив навчальних закладах.

Педагоги закладу надають дітям можливості відпрацьовувати навички ефективної взаємодії та спілкування з однолітками та дорослими без агресії, злості, без конфлікту, за принципом "вчуся не карати, а домовлятися", що є запорукою виховання гармонійно розвиненої, зрілої та відповідальної особистості.

Як це проходило можна подивитися у Фотозвіті. Групи № 5, 8. Групи № 9, 10, 11, 12.

Кiлькiсть переглядiв: 231

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.